Любовта е странна. Не, не! Хората са странни. В един

...
 
Любовта е странна. Не, не! Хората са странни. В един
Коментари Харесай

Изневярата е за слабите, силните казват, че вече не те обичат и си тръгват. – Тиша Кембъл

 

Любовта е странна. Не, не! Хората са странни. В един момент може да ти се кълнят в обич, а в идващия да отидат в нечии непознати обятия. И да те заменят безсърдечно и безсъвестно като движимост. Вещ, която им е омръзнала. И желаят нова, по-добра. Но не помнят, че всеки човек носи сърце. И страда, когато бива засегнат. А каква по-голяма болежка от това да бъдеш засегнат без виновност? Единственото, което си давал на индивида до теб да е обич, поддръжка и почитание. Но в подмяна да получиш невярност?

Има ли по-голямо и по-болезнено изменничество от изневярата? И мъжете и дамите я претърпяват тежко. Единственото, по което си наподобяват е, че и двата пола се нуждаят от време, с цел да не помнят. И от доста любов, с цел да простят. Първо към себе си. А по-късно към този, който те е предал. Но белким е допустимо да обичаш индивида, който ти е изневерил? Що за сърце би трябвало да имаш?

Причини, заради които мъжете в никакъв случай не биха дали прошка невярност.

Счупено доверие

Счупеното не може да се поправи. Дори и да се залепи, няма да наподобява по същия метод, както преди. Както кристалната чаша, по този начин и любовта. Доверието. Няма да е красиво. Няма да е цяло. Парченцата ще си личат. И постоянно, когато погледнете към тях, ще си спомняте за момента, в който са се пръснали. И какъв брой доста ви е било нужно, с цел да се опитате да ги залепите. Но уви – не е същото.

Веднъж изгубено доверие, в никакъв случай не ще се върне. Винаги ще остане едно малко подозрение, което ще пречи на връзката ви. Винаги ще има един противен спомен за тази невярност, който ще раздира сърцето ти. Дори и да си дал прошка. Дори и да си не запомнил. Защото мъчно се преглъща сходно изменничество. И доста горчи.

Причинената болежка

Много би трябвало да си непукист, с цел да простиш невярност. Особено мъжете. Когато освен дамата е разрушила сърцето му с постъпката си, само че и е наранила егото му. Гордостта му. Болката е доста по-силна. Трудно се не помни сходно изменничество. Независимо какъв брой време ще мине.

Независимо дали дамата се разкайва и в никакъв случай не би повторила тази неточност. Болката, която е предизвикала на мъжа и това, което го е предиздвикала да преживее – по какъв начин се преглъща? Дори и да елементарни, всякога, когато той я огледа в очите ще вижда това изменничество в тях. И в никакъв случай не ще бъде същото, както преди нея. Преди изневярата.

Съмнението, че още веднъж ще го направи

Когато един път простиш невярност, вечно в теб остава подозрението, че твоята половинка още веднъж ще го направи. И е прекомерно евентуално това да се повтори, тъй като тя знае, че един път като си ѝ дал прошка, ще го правиш постоянно.

Но кое е по-мъчително? Да оставиш индивида, който ти е изневерил и в никакъв случай да не се върнеш при него или да му простиш, само че да живееш вечно със подозрението, че още веднъж ти изневерява? И всякога, когато тя излиза на открито с приятелки, ти постоянно ще се страхуваш от това какво прави в действителност и постоянно ще си мислиш, че тъкмо в този миг е с някой различен.

Изневярата те бележи вечно. Винаги остава празнота, болежка и оскърбление. И в никакъв случай не може изцяло да простиш за нея. Съмнението, че може още веднъж да те съобщи тя ще живее в теб постоянно.

Разочарование

Още една от аргументите, заради която мъжете не простят невярност е отчаяние. То може би е най-страшно и безкомпромисно. Защото няма връщане обратно. Веднъж разочаровал ли те е един човек, повече в никакъв случай не ще върне усещането и уважението ти. Особено дамата, която е изневерила на мъжа, който я е боготворил. Някога. А в този момент е отчаян толкоз доста от нея. И какво и да направи тя – безсмислено е. Невъзможно е да го впечатли. Нито да го накара да се върне при нея.При разочарованието не изпитват нито болежка, нито яд. А празнота, която те трансформира в апатичен човек.

Защо мъжете не простят невярност? Тя наранява повече тяхното его или сърцето им? Има ли място гордостта в прошката? И допустимо ли е да простиш непростимото? Въпроси, чиито отговори знаят единствено мъжете.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР